Veelgestelde vragen

Waarom hebben jullie 623 nieuwe donateurs nodig?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is de Koninklijke Hondenbescherming een relatief kleine stichting. We zijn volledig afhankelijk van donateurs en sponsors.
De bouw van ons eigen hondenopvangcentrum was door de enorme inflatie ontzettend duur, veel duurder dan oorspronkelijk gepland. We hebben minimaal 2.000 maandelijkse donateurs nodig hebben om de continuïteit van onze organisatie dit jaar te kunnen waarborgen. Het aantal is gebaseerd op de gemiddelde kosten voor de opvang van een hond, het gemiddelde bedrag dat onze huidige donateurs maandelijks doneren en het aantal seniorhonden dat wij de afgelopen jaren bij externe partners hebben opgevangen. De daadwerkelijke uitgaven worden nog veel hoger, omdat we het opvangcentrum zelf draaiende moeten houden (incl. personeel) en we meer honden gaan opvangen. Op dit moment hebben we 1.377 maandelijkse donateurs. We hebben dus nog minimaal 623 nieuwe donateurs nodig om een minimaal gegarandeerde inkomstenstroom te hebben.

Waarom willen jullie zo graag een eigen hondenopvangcentrum?
Veel asielen voldoen niet aan de nieuwste inzichten als het gaat om dierenwelzijn. Honden worden nu vaak opgevangen in een overprikkelende omgeving, in slecht geïsoleerde ruimtes tegenover elkaar, met tralies en zonder grote en groene speelvelden. Dit zorgt voor stress en een verslechtering van welzijn van honden. Onze droom is een eigen, gespecialiseerd hondenopvangcentrum dat start vanuit de behoeftes van de hond. Daarmee willen we een voorbeeld stellen voor alle andere hondenopvangcentra in Nederland en Europa. Die droom wordt nu werkelijkheid! Lees meer over ons hondenopvangcentrum.

Welke honden kunnen terecht in jullie opvangcentrum?
Wij vangen oudere en kwetsbare honden op, honden die anders tussen de wal en het schip belanden. Denk aan honden van wie het baasje is komen te overlijden, honden van mensen die om gezondheidsredenen niet meer voor hun hond kunnen zorgen of opgenomen worden in een verpleeghuis. De honden die wij opvangen zijn vaak wat ouder, waardoor in reguliere asielen geen plek voor ze is. Als de honden bij ons komen, hebben ze vaak eerst medische zorg en extra verzorging nodig. Zodra ze er klaar voor zijn, zoeken we een nieuw huis voor ze.

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om. Lees hier ons privacy statement. Als je je telefoonnummer invult, dan mogen we je bellen over hoe we samen de honden kunnen helpen.

© 2023 Koninklijke Hondenbescherming